Få adgang til at redigere i indhold - Dit Online Visitkort
torsdag, april 25, 2024

Få adgang til at redigere i indhold

En hjemmeside bliver aldrig helt færdig og Google kan rigtig godt lide at dit indhold hele tiden ændrer sig lidt. Hvis du har en hjemmeside hos Dit Online Visitkort er der med stor sandsynlighed tre forskellige typer af indhold på din side. Og du bruger tre forskellige funktioner til at opdatere dette indhold på din side. (Det nedenstående gælder naturligvis ikke en Wix hjemmeside)

Log ind

Før du har adgang til at rette i din hjemmeside skal du logge ind. Du logger ind ved at skrive /wp-admin efter .dk i browseren.

Adgang  til at rette indhold

Før du får adgang til de tre funktioner, hvor du kan opdatere dit indhold skal du logge ind i wordpress og tilgå din hjemmeside i “Rediger”-mode. Det gør du ved at holde musen henover huset [1] i topmenuen og trykke på “Besøg websted” [2] Sådan ser du din hjemmeside når du har fået en billig WordPress hjemmeside lavet af Dit Online Visitkort Herefter ser du nu din hjemmeside med en redigeringsbar i toppen af siden. Denne skal du bruge for at få adgang til de tre funktioner, der beskrives herunder.

WordPress Tilpasser

Den anden måde at rette i indhold er via det man kalder en WordPress Tilpasser. Find den side du gerne vil rette i og tryk på Tilpas. NB! Hvis ikke du kan se Tilpas i menuen er det med stor sandsynlighed et rettighedsproblem. For at kunne se menu-punktet skal du have din Administrator til at give dig rettigheden edit_theme_options som kan tildeles via følgende wordpress plugin: User Role Editor

Sådan tilpasser du din billige WordPress hjemmeside lavet af Dit Online Visitkort
Sådan tilpasser du din billige WordPress hjemmeside lavet af Dit Online Visitkort

Herefter kan du trykke på de blå blyanter [1] der findes på siden. Disse indikerer, at der er indhold du kan rette i. Lav dine ændringer [2] og husk at trykke på Udgiv [3] når du vil gemme dine ændringer.

Sådan bruger du WordPress Customizeren i en billig WordPress hjemmeside lavet af Dit Online Visitkort
Sådan bruger du WordPress Customizeren i en billig WordPress hjemmeside lavet af Dit Online Visitkort

WordPress Editor

WordPress editoren er den rene WordPress editor, hvor du sidder i en word-lignende editor og skriver dine tekster. Klik på Rediger side på den side du gerne ville rette i. Sådan kommer du til at redigere en side når du har fået en billig WordPress hjemmeside lavet af Dit Online Visitkort Rediger dit indhold i [1] og husk at trykke Opdater [2]  når du vil have gemt dine ændringer. Hvis [1] er tom er det fordi en af de to andre funktioner, er i brug.

Sådan opdaterer du din hjemmeside når du har fået en billig WordPress hjemmeside lavet af Dit Online Visitkort
Sådan opdaterer du din hjemmeside når du har fået en billig WordPress hjemmeside lavet af Dit Online Visitkort

Elementor Plugin

Den tredje måde at rette indhold på er via et plugin, der hedder Elementor. Her er det kun fantasien, der sætter grænser. Du kommer ind til Elementor ved at trykke på “Rediger med Elementor”. Hvis ikke denne knap er tilgængelig er det fordi, der ikke er noget indhold at rette via Elementor. Så skal du enten brugere tilpasseren eller den almindelige editor.

Sådan redigerer du din side via Elementor-plugin i billig WordPress hjemmeside lavet af Dit Online Visitkort
Sådan redigerer du din side via Elementor-plugin i billig WordPress hjemmeside lavet af Dit Online Visitkort

Herefter kan du klikke i de forskellige sektioner [1] og redigere i indholdet [2]. Husk at tryk på “Opdater” i bunden af siden når du vil gemme dine ændringer.

Sådan benytter du Elementor-plugin i en billig WordPress hjemmeside lavet af Dit Online Visitkort
Sådan benytter du Elementor-plugin i en billig WordPress hjemmeside lavet af Dit Online Visitkort